tisdag 9 april 2013

Dockmakare

Det blir nog inga fler vildängla-barn här i familjen, det känns så komplett med den fantastiska barnaskara vi har.
Istället har jag börjat föda fram små dockor. Jag för min mammas dock-skapande vidare.

Nadjas docka Saga

Elvas docka Dorothea
Perlas docka

Ingen vidare bildkvalitet, men en liten glimt av vad jag gjort.
Ska försöka få till att fotografera och visa de dockor jag sytt till våra egna barn också, även om de redan är rätt slitna av all kärlek och lek...

//Lisa


3 kommentarer:

Despinetta sa...

Vad inspirerande, Lisa! Vilka fina dockor du syr! Jag har länge tänkt att jag skulle vilja prova, men kommer liksom aldrig till. Har du gått någon kurs eller har du din mammas arv i generna?

Kram Mirja

Vildängel sa...

Men hej Mirja!
Vad roligt att höra från dig här på vår slumrande blogg.
Nej, jag har inte gått någon kurs. Hade egentligen velat det, känns som det vore ett fint sätt att komma igång på, men det fanns ingen nu och efter att ha tänkt i många år så lyckades jag till sist komma igång ändå förra sommaren.
Jag har haft det omkring mig en hel del som barn så det var inte så svårt. Det finns ju bra böcker så det fixar du förstås också!
Om du ändå vill gå kurs så funderar jag lite på att hålla en till hösten, det är så många omkring mig som frågat. Jag har kommit igång och sytt ett helt gäng med dockor.
Äsch, du kommer troligen inte tillbaka och läser det här... Jag hör av mig om det skulle bli någon kurs nån gång.
Hoppas du/ni har en härlig sommar!
Kram

Despinetta sa...

Visst kommer jag tillbaka och läser!!:-)
Jaaa! Det vore jättekul om du ville hålla en kurs i dockmakeri! Visst finns det bra böcker men det är ju alltid bra att kunna fråga någon som redan gjort några dockor och få tips och råd. Dessutom är det ju alltid trevligt att göra saker tillsammans! Den här hösten har jag turen att inte jobba så många helger så det finns goda chanser att jag faktiskt skulle kunna också. Hör av dig så fort du bestämmer dig för något! Kram!!