söndag 13 juli 2008

Vad bidde det då då?

Veckan som var...
Det bidde inget Skåne; ingen sommarstuga, inga gamla vänner, ingen musikfestival i skogen,
ingen kusinfamilj hemma från Afrikat, inget Österlen, inget oändligt hav, inga oändliga stränder, ingen riktig semester...

Vad bidde det då då?
Det bidde magsjuka, det bidde tvätta lakan, kläder, täcken, kuddar, lakan, kläder, handdukar, kläder... skura, skura, tvätta lakan, kläder... ta hand om ynkliga små prinsar.
Sen bidde det bad med kusin i sjö iallfall och jakt på förrymda kvigor (ända in i Gnesta!!!), och mjölka korna och mera bad fast lite kallt, solen gick i moln... och slita ut golv, måla vägg, bygga vägg, måla barnmöbler... och nu ska korna snart mjölkas igen...
Mannen håller på att skaffa sig ännu ett yrke. Han ska extraknäcka som mjölkbonde när grannen ska på Tom Waits i Prag. Så nu är han på upplärning och barnen, framförallt kovännen M, vill förstås hjälpa till.
Säg vad han inte kan den mannen - vår Kung här i slottet.


Det har varit en bra vecka iallafall. Tid är en viktig livskvalitets-ingrediens.
Magsjuka hjälper en att stanna upp. Än mer påtagligt om man själv är magsjuk än om det, som nu i mitt fall, är sönerna som drabbats... Men usch vad mycket jobbigare. Jag är helt nöjd med att ta lightvarianten och bara passa upp och torka upp.

Mitt i det kan frågorna snurra....
Vad vill jag? Vad vill vi? Vad gör vi? Vad ska vi? Hur blir det? Hur gör vi? Hur mår vi? Hur når vi? - det/dit vi vill...
Våffor dårå? Våffor gör hon på dette vise?

Lisa

3 kommentarer:

hippihäxan sa...

Ibland blir det inte som man tänkt sig....
Och jag känner igen de där tankarna Vad håller vi på med? Vart är vi på väg?

Anne sa...

Jag håller med Hippihäxan; Ibland blir det inte som man tänkt sig... utan som det är meningen att det ska bli... detta behöver jag höra själv märker jag :)

Kraft och ljus på vägen mot...
Och Kärlek från mig!

Vildängel sa...

Ja just så... som det är meningen att det ska bli... men som man omöjligt själv kan räkna ut och planera... För inte var en magsjuka det som stod högst upp på önskelistan inför semesterveckan... men bra blev det!
Faktum är att det hjälpte oss en del, det förde oss närmare.